cropped-LOGO_BREWBUS_22_K__febd0d

Brouwerijen Amsterdam Top 10

Brouwerijen Amsterdam Top 10


Brouwerijen Amsterdam Top 10. De ambachtelijke “beer scene” van de Amsterdamse brouwerij bloeit! Met meer dan 40 verschillende brouwerijen is het moeilijk kiezen. Wij hebben een selectie gemaakt van 10 brouwerijen in Amsterdam die geweldige bieren hebben, leuk zijn om te bezoeken en garant staan voor veel gezelligheid.

De top 10 brouwerijen in willekeurige volgorde

1. Oedipus brewing
In Amsterdam-Noord is Brouwerij Oedipus gevestigd, je kunt ze gemakkelijk herkennen aan hun kleurrijke bieretiketten. Als je de brouwerij binnenstapt, word je meteen blij. Na een bierproeverij voel je je heerlijk en wil je waarschijnlijk niet meer weg.


Een van hun meest populaire bieren is mannenliefde. Met dit bier wilde Oedipus een statement maken, bier is niet alleen voor de stereotype man die je altijd ziet in de tv-commercials die naar voetbal kijkt en drinkt rond de barbecue. Het is voor iedereen en die boodschap wordt goed verspreid. Niet alleen vanwege hun geweldige marketingcampagne is het extreem succesvol, maar ook omdat het een geweldig bier is. Dit saisonbier is inmiddels zo populair dat het vanwege de grote vraag niet meer in de eigen brouwerij geproduceerd kan worden.


Ze experimenteren graag met veel verschillende en bijzondere smaken die in Nederland niet zo gebruikelijk zijn bij het brouwproces, maar daarom niet minder lekker. Probeer bijvoorbeeld eens de Thai Thai Tripel, een klassieke tripel met chili en koriander!
Oedipus Brewing is een populaire stop van Brew Bus Amsterdam, je krijgt er een bierproeverij en afhankelijk van de route en het schema ook een brouwerijtour.


2. Brouwerij Poesiat & Kater
In Amsterdam-Oost vind je Poesiat & Kater. Ze brouwden hun bieren eerst in het proeflokaal aan de polderweg 648. Maar door hun geweldige bieren en ondernemende eigenaren werd de brouwerij te klein en moesten ze verhuizen naar een locatie elders in Amsterdam. Ze namen de klassieke recepten over van de van Vollenhoven brouwerij en bliezen deze na vele jaren weer nieuw leven in. Ook al is de brouwerij zelf vrij jong, dit betekent dat ze misschien wel een van de oudste bieren van de stad hebben. Probeer de van Vollenhoven Stout en je bent verkocht!

Naast een proeflokaal hebben ze ook een geweldig restaurant, ze zijn gevestigd in een oud dierenasiel wat de locatie echt uniek maakt. 

Brouwerijen Amsterdam
Brouwerijen Amsterdam

3. Brouwerij Friekens

Dit is een verborgen juweeltje, ver in het noorden van Amsterdam vind je Brouwerij Friekens. Eén van mijn favorieten aller tijden! Brouwer en eigenaar Sid heeft een passie voor bier, als je de bieren van Friekens drinkt, dan proef je dat ook echt, geen grapje! De brouwerij is gevestigd in een voormalige kleedkamer van een voetbalteam. Dat zie je nog steeds als je de brouwerij binnenstapt.
Omdat het niet gemakkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer, kun je de brouwerij het beste bezoeken door de Brew Bus naar deze spannende plek te nemen. Naast een bierproeverij krijg je ook een geweldige brouwerijtour!


4. Prael Amsterdam


Dit is de ‘parel van Amsterdam’. De Prael is een schoonheid, vanwege een bestaand bier dat de ‘parel’ (parel in het Engels) is in Zuid-Nederland, moesten ze de naam van de brouwerij veranderen. De nieuwe naam de Prael is misschien nog wel beter!
Het mooie van de Prael is dat ze iedereen een kans willen geven op de arbeidsmarkt, zodat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een grote kans van slagen hebben bij het solliciteren! Dit betekent dat het naast een geweldige brouwerij ook een gezellige plek is met een geweldig restaurant.

5. Krux

Ze zeggen dat het de kleinste brouwerij van Amsterdam is, Krux brouwwerf ligt in Amsterdam-Oost, met veel nieuwbouwhuizen en appartementen. Het gebouw van de brouwerij zelf is al vele jaren oud en was vroeger het hoofdkwartier van een oude oliefabriek.

Het bier dat in deze brouwerij wordt gebrouwen gaat direct in de tanks boven de bar, verser bier dan Krux bier is dus niet mogelijk.

Bierproeverij Amsterdam
Bierproeverij Amsterdam

De volgende vijf brouwerijen in deze top 10

6. Heineken brouwerij

Uiteraard is de Heineken Experience een “must visit”. Het is niet te vergelijken met de andere brouwerijen in Amsterdam, maar het is zeker de moeite waard. Heineken is waarschijnlijk het bekendste biermerk ter wereld. Als je aan Amsterdam en bier denkt, denk je aan Heineken. Het neemt je mee door de rijke geschiedenis van Heineken en geeft je inzicht in de wereld van Heineken. De Heineken Experience is interactief, leuk en jet krijgt ook de kans om de bieren te drinken. In de ticketprijs zijn 2 biertjes inbegrepen, als je je ticket boekt via Brew Bus Amsterdam krijg je zelfs een kleine korting.

7. Walhalla brouwerij

De brouwerij van het godenbier is gelegen in Amsterdam Noord met de naam Walhalla Brewing. Ze staan zeer bekend om hun sterke IPA’s, de liefhebbers van ambachtelijk bier zullen deze plek geweldig vinden en je krijgt ook de kans om de ingeblikte bieren mee te nemen. Eén van hun bekendste bieren is ‘Loki’, een licht verfrissende gouden IPA, eerlijk gezegd kun je het de hele dag drinken.

8. Brouwerij Troost

Brouwerij Toost heeft verschillende brouwerijen in Amsterdam. De brouwerij op het Westergas Terrein is de grootste van hun brouwerijen in de stad. Brouwerij Troost betekent troost en bij brouwerij troost kun je troost krijgen. Ze hebben geweldige bierproeverijen en erg interessante smaken. Een duurzame brouwerij waar ze alleen blikjes gebruiken in plaats van flesjes. Ze begonnen als eigenaren van verschillende cafés in Amsterdam en vonden dat alle reguliere bieren die ze serveerden niet echt bijzonder waren. Daarom besloten ze in de brouwerij-industrie te duiken. Inmiddels zijn ze de grootste onafhankelijke bierbrouwerij van Amsterdam. Een heel mooi succesverhaal!

9. Brouwerij Breugem 

In Amsterdam west ligt Brouwerij Breugem, bij deze brouwerij geven ze mensen die op de ene of andere manier een afstand hebben tot de arbeidsmarkt een kans op een baan. Oprichter en mede-eigenaar Patrick Breugem is misschien wel de beste brouwer van Amsterdam. Ze verrijken bij Breugem graag de biercultuur met klassieke stijlen en ook de echte hippe Craft bierstijlen ontbreken niet. Zeker een bezoek waard voor de bierliefhebbers!

Bier brouwerij
Bier brouwerij

10. Brouwerij Piek

Net even buiten Amsterdam (Zaandam) ligt brouwerij Piek. Deze brouwerij knipoogt graag naar het verleden. Zoals je wellicht (nog) weet is Piek ook de bijnaam van de voorloper van de Euro, de Gulden. Elke bierstijl van Brouwerij Piek verwijst weer naar een bijnaam van een bepaald Gulden biljet. Ze hebben bijvoorbeeld Het Geeltje en De Joet. Weet jij nog welke Gulden biljetten dit waren? Kwalitatief, heel erg goed bier en bijzondere mensen die hier werken. Deze brouwerijen hoort zeker ook thuis in deze top 10 lijst met brouwerijen in Amsterdam.

Brouwerijen tour Amsterdam

De brouwerijen liggen verspreid door de stad en zijn niet allemaal gemakkelijk te bereiken. Als je de beste ervaring wilt hebben, neem dan de Brew Bus Amsterdam. Deze bier rondleiding neemt je mee naar 3 verschillende brouwerijen waar je kunt genieten van een bierproeverij en een brouwerijtour in één van de brouwerijen zelf. Leun achterover en ontspan terwijl de chauffeur u in stijl en comfort naar de brouwerijen brengt. De biergids zal aan het einde van de tour waarschijnlijk je nieuwe beste vriend zijn.

 

Latest Post

Buy 1 Get 1
FREE
*Terms & Conditions Apply