De leukste bierproeverijen in Amsterdam!

Bierproeverijen Amsterdam

De leukste bierproeverijen in Amsterdam!

De leukste bierproeverijen in Amsterdam. Met wel 45 brouwerijen is Amsterdam inmiddels de hoofdstad als het gaat om de meeste brouwerijen. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met de leukste bierproeverijen.

De Amsterdamse speciaalbier cultuur is een genot voor zowel speciaalbier liefhebbers als andere bierdrinkers. Van historische brouwerijen tot trendy proeflokalen, de stad biedt een overvloed aan mogelijkheden voor onvergetelijke bierproeverijen. Of je nu de voorkeur geeft aan traditionele brouwsels of experimentele smaken, Amsterdam heeft voor ieder wat wils.

Kun je niet kiezen? Dan kun je je laten verrassen door de tour van Brew Bus Amsterdam. Hiermee bezoek je in een keer 3 brouwerijen met heb je ook 3 verschillende bierproeverijen.

Bierproeverijen Amsterdam
Bierproeverijen Amsterdam

Welke brouwerijen bieden een proeverij aan?


1. Brouwerij ’t IJ

Ten eerst zit deze brouwerij zit ook een speciale locatie, onder de iconische windmolen De Gooyer. Brouwerij ’t IJ staat bekend om zijn traditionele brouwmethoden en biologische ingrediënten. De brouwerij biedt rondleidingen en proeverijen aan van hun uitzonderlijke bieren. Drink bijvoorbeeld een “Natte” en de “Zatte”, terwijl je geniet van de leuke sfeer van de brouwerij.

2. Proeflokaal Arendsnest

Proeflokaal Arendsnest is evenals een waar paradijs voor bierliefhebbers. Bovendien biede deze gezellige en uitnodigende bar een indrukwekkende selectie van meer dan 50 Nederlandse bieren van de tap. Dompel jezelf onder in de lokale biercultuur terwijl je een scala aan smaken proeft. Van hoppige IPA’s tot rijke stouts, allemaal afkomstig van onafhankelijke brouwerijen in heel Nederland. Bovendien is er deskundige personeel die je graag begeleid je door de bierproeverij. Tevens zorgen ze ervoor dat je het perfecte bier vindt dat bij jouw voorkeuren past.

3. Brouwerij de Prael

Brouwerij De Prael is gelegen in het hartje centrum van Amsterdam. Ze staan hoofdzakelijk bekend om hun hoogwaardige ambachtelijke bieren en de inzet voor sociale doelen. Eveneens biedt deze unieke brouwerij rondleidingen aan die inzicht geven in hun brouwproces. Daarnaast kun je in het levendige proeflokaal het gevarieerde bieraanbod proeven. Van een verfrissend blondje tot een robuust donker bier: elke slok bij Brouwerij De Prael is een bewijs van hun passie voor vakmanschap en gemeenschap.

4. Brouwerij Oedipus

Ben je toevallig op zoek naar innovatieve en experimentele brouwsels? Dan is Oedipus Brewing een brouwerij die je absoluut moet bezoeken. Deze moderne brouwerij omarmt creativiteit en verlegt voortdurend de grenzen van traditionele bierstijlen. Doorgaans is er in hun taproom, gelegen in Amsterdam-Noord, een levendige en gastvrije sfeer waar je kunt genieten van de bouwcreaties. Maak je daarom klaar voor het proeven van unieke smaakcombinaties en mooie discussies over bier en brouwen.

5. Brew Bus Amsterdam

Wil je een bierproeverij van een serieus niveau, dan stapt je aan boord van Brew Bus Amsterdam. Deze unieke bier tour combineert het verkennen van de stad met het plezier van het proeven van lokale bieren. De Brew Bus stopt bij zorgvuldig geselecteerde brouwerijen. De biergids vertelt fascinerende inzichten over de biergeschiedenis van de stad. Daarnaast krijg je drie samengestelde proeverijen met een breed scala aan speciaalbieren. Leun achterover, ontspan en geniet, terwijl je jezelf onderdompelt in de dynamische biercultuur van Amsterdam.

Speciaalbier proeverij

Speciaalbier proeverij

Dus voor een extra bijzondere ervaring mag je de Brew Bus Amsterdam-tour niet missen, die sightseeing en bierproeven op een unieke en onvergetelijke manier combineert. Dus hef je glas, omarm de Nederlandse biercultuur en ga op een bierproef avontuur in Amsterdam als geen ander. Proost!

  

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Latest Post

Buy 1 Get 1
FREE
*Terms & Conditions Apply